Tuesday 23 August 2016



Англійська – цікава й різноманітна мова, що приховує в собі дуже багато фактів, які відомі не кожному. Вирішили ознайомити вас із деякими, щоб ви могли похвалитися перед друзями новими знаннями.
Go! – найкоротше речення в англійській мові.
Як ви вважаєте, що такого унікального у реченні The quick brown fox jumps over the lazy dog? Це – панграма, або речення, в якому присутні всі літери алфавіту.
Більша кількість слів в англійській мові починається з літери S.
А літера Е – найбільш уживана.
Ви не зможете підібрати риму до наступних англійських слів: month, orange, silver та purple.
У середині ХХ сторіччя (з 1934 по 1940 рр.) через друкарську помилку в англійських словниках з’явилося нове слово dord, яке немало жодного значення. Пізніше воно стало відомим як ghost word (неіснуюче слово; слово-привид).
Найкоротше, найстаріше й найуживаніше слово в англійській мові – це I. До найстаріших слів, якщо вірити середньовічним манускриптам, можна також віднести we, two та three.
Якщо перевернути слово SWIMS, то ми знову отримаємо «SWIMS» (можете перевірити це). Такі слова називаються амбіграмами.
Найважчою англійською скоромовкою вважається Sixth sick sheik’s sixth sheep’s sick. Спробуйте повторити її з першого разу.
Одним із найважчих для вимови слів в англійській мові, як би це іронічно не звучало, є словоpronunciation (вимова).
Колись слово girl могло бути адресовано і маленькому хлопчику, і маленькій дівчинці. Його використовували у значенні «дитина», незалежно від статі.
В англійській мові існує дев’ять способів вимовити звуку ough. Всі дев’ять, представлені у наступному реченні: A rough-coated, dough-faced, thoughtful ploughman strode through the streets of Scarborough; after falling into a slough, he coughed and hiccoughed.
Для звуку е – лише сім способів, і всі вони присутні у наступному реченні: He believed Caesar could see people seizing the seas.
Кожні дві години в англійські словники потрапляє одне нове слово. Таким чином, щороку в англійській мові з’являється у середньому 4000 нових слів.
Найчастіше використовуваний прикметник в англійській мові – good.
А найчастіше використовуваний іменник – time.
90% англійських текстів складаються лише з 1000 слів.
У США існує 24 різних англійських діалекти.
Англійську мову можна по праву вважати офіційною мовою неба – всі пілоти під час польоту ідентифікують себе й перемовляються англійською мовою.
Перший словник англійської мови було складено у 1775 році.

No comments:

Post a Comment